Laczkó Péter // CAMERA OBSCURA ÉS SZTEREO FÉNYKÉPEZŐGÉP

Építs, exponálj és hívd életre a képet! Tedd mindezt a magad által készített camera obscura segítségével!

Kurzusvezető: Laczkó Péter

Szeretnél kiszabadulni a gépesített világ szűkös ketrecéből, érdekelnek az egyedi konstrukciók és becsülöd a kétkezi munkát? Itt a helyed!

Ez a kurzusunk két részből áll, kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk.

Camera obscura építés:
Tervezz, építs, exponálj és hívd életre a képet a magad által készített camera obscura segítségével!
Ez a fajta képalkotás a kezdetekhez való visszatérésről, a világ lelassításáról szól, és egy fantasztikus vizuális kalandra hív.
Ha szeretnél kiszabadulni a gépesített világ szűkös ketrecéből, érdekelnek az egyedi konstrukciók és becsülöd a kétkezi munkát, megtanítjuk neked, hogy tudsz egészen egyszerű tárgyakból egyedi képalkotó eszközöket készíteni.

Kisfilmes sztereo fényképezés:
A haladóknak, vagy éppen csak a nagyobb vállalkozó szellemel megáldott jelentkezőknek egy izgalmas utazást ígérünk erre nyárra is.
Próbáld ki, hogy miközben nem mozogsz, felváltott szemmel nézed a dolgokat! De semmiképp ne csalj, tehát ha az egyik szemed nyitva, akkor a másik oldali szemhéjaidon tényleg ne hagyj rést!
Ha sikerül, össze tudod hasonlítani a két látványt. Vélhető, hogy nagyon hasonló képeket látsz, de azért van köztük különbség. És éppen ennek a különbségnek a vizsgálatára hív a sztereó kurzus.
A térhatású kép készítése számos kísérletezéshez nyit ki kapukat. A kisfilmes fényképezés alapjain túl a fekete-fehér, vagy jobb esetben a szürke árnyalatos direkt pozitív film hívásán keresztül hamar felmerül majd az igény egy megfelelő sztereoszkóp építésére. De nem csak az igény, hanem a szükségszerű lehetőség is.

Egy szónak is száz a vége: egy jóleső munkával teli, kikapcsoló és a fényképezés alapjait vizsgáló utazásra hívunk.

Gyere!

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2023. július 30. 14:00
Időtartama:
2023. július 30. – augusztus 6.

Árakról itt informálódhatsz. Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM