Vékás Magdolna // ANTRAKOTÍPIA

Ha egy igazán izgalmas, míves, kevesek által ismert archaikus eljárással szeretnél megismerkedni, neked ajánljuk Vékás Magdolna kurzusát.
A pigmentnyomat készítés az archaikus eljárások közül is a nemes eljárások egyike.

Kurzusvezető: Vékás Magdolna
Ha egy igazán izgalmas, míves, kevesek által ismert archaikus eljárással szeretnél megismerkedni, neked ajánljuk Vékás Magdolna kurzusát.
A pigmentnyomat készítés az archaikus eljárások közül is a nemes eljárások egyike – zselatinnal bevont, majd kálium-dikromáttal érzékenyített hordozóra történő kontakt másolást jelent. A képre exponálás után visszük fel a pigmentfestéket, ám ennek lemosását követően a végleges eredmény még hosszadalmas, türelmes kézimunka elvégzése után mutatkozik csak meg. Az eljáráshoz kontrasztos témájú fotók használata ajánlott.
Vigyázat! A folyamat során végig szoros személyes kapcsolatban állsz majd az alkotással, ezért erőteljesen fennáll a flow-élmény veszélye is!

Nagy István antrakotípiái:

Vékás Magdolna a hazai fotográfia megkerülhetetlen alakja. 1974 óta fényképez, aktív fotóművész és tanár. Pályája kezdetén a dokumentarista témák vonzották, hosszú ideje történeti fotóeljárásokkal -cianotípia, sópapír, albumin- dolgozik.

Tagságok: Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója 1977-83 // Magyar Fotóművészek Szövetsége 1984-től  // Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete 1986-tól
Díjak: Esztergomi Fotóbiennálé fődíj // Divald Károly díj //  Balogh Rudolf díj
Művek gyűjteményekben: Magyar Fotómúzeum

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2024. július 28. 14:00
Időtartama:
2024. július 28 – augusztus 4.

Kurzusvezető:
Vékás Magdolna fotóművész

Árakról itt informálódhatsz. Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM