Kérdések és válaszok

MÉRT PONT EZ A TÁBOR? Ha ellátogatsz hozzánk, hazánk legnagyobb és legszínesebb fotós táborának a részese lehetsz, ahol a rendkívüli szakmai segítség mellett páratlan technikai hátteret is biztosítunk.…

MÉRT PONT EZ A TÁBOR?

Ha ellátogatsz hozzánk, hazánk legnagyobb és legszínesebb fotós táborának a részese lehetsz, ahol a rendkívüli szakmai segítség mellett páratlan technikai hátteret is biztosítunk. A FotóFaluban egymás mellett, párhuzamosan működnek konzultációs programok, konkrét fotóeljárásokat komplexen bemutató, valamint a már ismert eljárások egyéb lehetőségeit feltáró és oktató programok.

Tapasztalt fotográfusoktól, fotóművészektől, sajátíthatod el a szakma illetve az alkotói fotográfia csínját-bínját, miközben a képi gondolkodás, a vizuális kifejezési készség fejlesztése is folyamatosan napirenden marad.

A táborban az archaikus képalkotástól kezdve a klasszikus analóg eljárásokon keresztül a digitális fotózásig mindenki találhat érdeklődésének megfelelő kurzust.

FALU??? HOL-MI?

A sorban tizenötödik FotóFalu helyszíne ismét Drégelypalánk. A Magyarország egyik legszebb vidékén, az Ipoly-völgyében fekvő települést északon az Ipoly folyó, délen a Börzsöny hegység gyönyörű vonulatai határolják.
Rendkívüli földrajzi, táji adottságai mellett gazdag történelmi múlttal és annak dicső emlékeivel is büszkélkedhet. Ezek közül az országosan is ismert Drégely vára jelenti a legnagyobb értéket.

A központi helyszínünk a Művelődési Ház (képzések, digitális és analóg labor, műterem helyszíne, sátortábor helye). A faluban természetesen van bolt és kocsma is, illetve pár lépésre Szlovákiában finom sörökre is lelhetsz. Teljesen sajnos nem tudsz elszakadni a világtól, mert lesz térerő és wifi.

AZ ÉN KOROMBAN IS JÖHETEK?

A FotóFaluban szinte minden korosztály képviselteti magát. Legyél húsz éves, vagy hatvan, szeretettel várunk, és ne lepődj meg, hogy tegezni fogunk, mert ez a tábor kortalan! Ha már elmúltál 16 éves, szülői felügyelet nélkül is részt vehetsz a táborban.

NINCS GÉPEM, DE ÉRDEKEL A FOTÓZÁS. JELENTKEZHETEK?

Több olyan lehetőség közül választhatsz, ahova még gépet sem kell hoznod, sőt olyan kurzusunk is van, ahol magad építheted meg az eszközödet – camera obscura – amivel fotózhatsz majd.

TÖBB ÉVE FOTÓZOM, MI ÚJAT NYÚJHAT NEKEM A TÁBOR?

Elsősorban egy inspiráló szakmai közeget, betekintést a fotográfia más területeire és páratlan technikai hátteret (analóg kis-, közép- és nagyformátumú fényképezőgépek (professzionális műterem, analóg és digitális labor).

HOGYAN VEHETEK RÉSZT A TÁBORBAN?

Nagyon egyszerű! Nézd át a teljes kínálatot, válaszd ki a legszimpatikusabb kurzust, majd ezt jelöld a jelentkezési lapodon a többi kért adattal és küldd el nekünk.

MILYEN SZÁLLÁSOK KÖZÜL VÁLASZTHATOK?

Több lehetőséged van:

  • sátortábor a FotóFalu főhadiszállásán árnyas területen, hatalmas gesztenyfák alatt
  • szálláshelyek vendégházakban, 3-4 ágyas szobákban, konyhával, fürdőszobával
  • Ifjúsági szállás, 4-6 ágyas szobákban, közös konyhával, közös fürdőszobával

HA NEM ESZEM/EHETEK MEG MINDENT, ÉHEN HALOK?

Előzetes egyeztetés alapján speciális ételeket is készítenek a számunkra (diabetikus, glutén-, laktózmentes, vega, vegetáriánus) – kérjük ezt mindenképp jelezd a jelentkezési lapon. Reggelit, uzsonnát, csemegét, hűsítőt a helyi boltban tudtok magatoknak vásárolni. A bolt nyitvatartása: hétfő-péntek: 7.00:17.00, szo: 7.00:12.00, v: 7.00:11.00.

MIT KELL VAGY ÉRDEMES HOZNOM?

Ha a kurzusod igényli fényképezőgépet, és laptopot mindenképp hozz magaddal. A nyersanyagokat (filmeket) a helyszínen is megtudod vásárolni. Lesz digitális labor szkennerrel és korlátozott számú közös használatú számítógéppel, így erre sem lesz feltétlenül szükséged, de ha nem szeretsz sorban állni szerencsésebb, ha hozod a saját laptopod.
A szállás biztosítja az ágyneműt és a huzatot, de törölközőt és a tisztálkodó szereket nem.
Ha sátrazol, a sátrat és az abban szükséges holmikat hoznod kell magaddal, mi a sátorhelyet tudjuk biztosítani.

HA PÁR NAPRA TUDOK JÖNNI, JÖHETEK?

Természetesen! Ebben az esetben is nézd meg, hogy mely kurzusok vannak ebben az időben és jelöld be a számodra legkedvesebbet. Vannak olyan kurzusaink, amikbe menet közben is bekapcsolódhatsz. Ilyen például az analóg, vagy a nedves kollódiumos kurzus. Vannak azonban olyanok is, amelyek teljes időre szólóak, és olyanok is, amik limitált létszámmal működnek majd. Ezeknél a kurzusoknál külön feltüntetjük az esetleges korlátozásokat.

HA NEM TUDOK VÁLASZTANI A KURZUSOK KÖZÜL MIT TEGYEK?

Bátran kérj tőlünk segítséget. Használhatod az oldal alján található elérhetőségek bármelyikét.

MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK MÉG A TÁBORBAN?

A napi személyes konzultációk mellett csoportos beszélgetések, értékelések és előadások is zajlanak. A táboron belül lehetőséged lesz több műfaj, szakirány, irányvonal megismerésére. Alkalom nyílik majd közös zenélésekre, túrázásokra, illetve egyéb sport-, és szabadidős tevékenységek gyakorlására is.

MIT KAPOK EGY NAP?

  • 6 órás képzést
  • esténként 2 órás értékes szakmai előadásokat
  • teljes műterem használatot
  • teljes analóg vagy digitális labor használatot
  • FotóFalu légkört – megfizethetetlen 🙂

MIKOR KELL FIZETNEM?

Jelentkezési lapod után 50.000 Ft-os előleget kérünk – ezzel biztosítod a helyed a táborban – míg a fennmaradó összeget elég ha elhozod magaddal a táborba. (A faluban nem üzemel ATM automata, ezzel számolnod kell!)

ESTI TAKARODÓ?

A FotóFalun a napi elméleti és gyakorlati kurzusok mellett hangsúlyt fektetünk arra is, hogy kitekintsünk a fotográfia világába, megismerkedjünk a a jelenleg futó irányzatokkal, egy-egy fotóművész, alkotó, kurátor aktuális munkásságával, gondolataival. Így a hivatalos napi programot esténként szakmai előadásokkal zárjuk, melyek az összes kurzus hallgatói számára nyitottak.
22 órától elengedjük a kezed, ilyenkor kezdődnek még az éjszakába nyúló közös beszélgetések, zenélés, szabadprogram.

VANNAK KÉPEIM, KÉSZ PORTFÓLIÓM, MEGMUTATHATOM?

Hogyne! Felkért előadóink portfólió review-t is tartanak majd, ezért kérünk, ha szeretnéd ezt a lehetőséget igénybe venni, akkor már előkészített anyaggal gyere a táborba!