Kérdések és válaszok

MÉRT PONT EZ A TÁBOR? Ha ellátogatsz hozzánk, hazánk legnagyobb és legszínesebb fotós táborának a részese lehetsz, ahol a rendkívüli szakmai segítség mellett páratlan technikai hátteret is biztosítunk.…

MÉRT PONT EZ A TÁBOR?

Ha ellátogatsz hozzánk, hazánk legnagyobb és legszínesebb fotós táborának a részese lehetsz, ahol a rendkívüli szakmai segítség mellett páratlan technikai hátteret is biztosítunk. A FotóFaluban egymás mellett, párhuzamosan működnek konzultációs programok, konkrét fotóeljárásokat komplexen bemutató, valamint a már ismert eljárások egyéb lehetőségeit feltáró és oktató programok.

Tapasztalt fotográfusoktól, fotóművészektől, sajátíthatod el a szakma illetve az alkotói fotográfia csínját-bínját, miközben a képi gondolkodás, a vizuális kifejezési készség fejlesztése is folyamatosan napirenden marad.

A táborban az archaikus képalkotástól kezdve a klasszikus analóg eljárásokon keresztül a digitális fotózásig mindenki találhat érdeklődésének megfelelő kurzust.

FALU??? HOL-MI?

A sorban tizenhatodik FotóFalu helyszíne ismét Drégelypalánk. A Magyarország egyik legszebb vidékén, az Ipoly-völgyében fekvő települést északon az Ipoly folyó, délen a Börzsöny hegység gyönyörű vonulatai határolják.
Rendkívüli földrajzi, táji adottságai mellett gazdag történelmi múlttal és annak dicső emlékeivel is büszkélkedhet. Ezek közül az országosan is ismert Drégely vára jelenti a legnagyobb értéket.

A központi helyszínünk a Művelődési Ház (képzések, digitális és analóg labor, műterem helyszíne, sátortábor helye). A faluban természetesen van bolt és kocsma is, illetve pár lépésre Szlovákiában finom sörökre is lelhetsz. Teljesen sajnos nem tudsz elszakadni a világtól, mert lesz térerő és wifi.

AZ ÉN KOROMBAN IS JÖHETEK?

A FotóFaluban szinte minden korosztály képviselteti magát. Legyél húsz éves, vagy hatvan, szeretettel várunk, és ne lepődj meg, hogy tegezni fogunk, mert ez a tábor kortalan! Ha már elmúltál 16 éves, szülői felügyelet nélkül is részt vehetsz a táborban.

NINCS GÉPEM, DE ÉRDEKEL A FOTÓZÁS. JELENTKEZHETEK?

Több olyan lehetőség közül választhatsz, ahova még gépet sem kell hoznod, sőt olyan kurzusunk is van, ahol magad építheted meg az eszközödet – camera obscura – amivel fotózhatsz majd.

TÖBB ÉVE FOTÓZOM, MI ÚJAT NYÚJHAT NEKEM A TÁBOR?

Elsősorban egy inspiráló szakmai közeget, betekintést a fotográfia más területeire és páratlan technikai hátteret (analóg kis-, közép- és nagyformátumú fényképezőgépek (professzionális műterem, analóg és digitális labor).

HOGYAN VEHETEK RÉSZT A TÁBORBAN?

Nagyon egyszerű! Nézd át a teljes kínálatot, válaszd ki a legszimpatikusabb kurzust, majd ezt jelöld a jelentkezési lapodon a többi kért adattal és küldd el nekünk.

MILYEN SZÁLLÁSOK KÖZÜL VÁLASZTHATOK?

Több lehetőséged van:

  • sátortábor a FotóFalu főhadiszállásán árnyas területen, hatalmas gesztenyfák alatt
  • szálláshelyek vendégházakban, 3-4 ágyas szobákban, konyhával, fürdőszobával
  • Ifjúsági szállás, 4-6 ágyas szobákban, közös konyhával, közös fürdőszobával

HA NEM ESZEM/EHETEK MEG MINDENT, ÉHEN HALOK?

Előzetes egyeztetés alapján speciális ételeket is készítenek a számunkra (diabetikus, glutén-, laktózmentes, vega, vegetáriánus) – kérjük ezt mindenképp jelezd a jelentkezési lapon. Reggelit, uzsonnát, csemegét, hűsítőt a helyi boltban tudtok magatoknak vásárolni. A bolt nyitvatartása: hétfő-péntek: 7.00:17.00, szo: 7.00:12.00, v: 7.00:11.00.

MIT KELL VAGY ÉRDEMES HOZNOM?

Ha a kurzusod igényli fényképezőgépet, és laptopot mindenképp hozz magaddal. A nyersanyagokat (filmeket) a helyszínen is megtudod vásárolni. Lesz digitális labor szkennerrel és korlátozott számú közös használatú számítógéppel, így erre sem lesz feltétlenül szükséged, de ha nem szeretsz sorban állni szerencsésebb, ha hozod a saját laptopod.
A szállás biztosítja az ágyneműt és a huzatot, de törölközőt és a tisztálkodó szereket nem.
Ha sátrazol, a sátrat és az abban szükséges holmikat hoznod kell magaddal, mi a sátorhelyet tudjuk biztosítani. Tábori zuhanyzási lehetőséget biztosítunk. Ez külön izgalmakat is tartogat.

HA PÁR NAPRA TUDOK JÖNNI, JÖHETEK?

Természetesen! Ebben az esetben is nézd meg, hogy mely kurzusok vannak ebben az időben és jelöld be a számodra legkedvesebbet. Vannak olyan kurzusaink, amikbe menet közben is bekapcsolódhatsz. Vannak azonban olyanok is, amelyek teljes időre szólóak, és olyanok is, amik limitált létszámmal működnek majd. Kérdezz, segítünk!

HA NEM TUDOK VÁLASZTANI A KURZUSOK KÖZÜL MIT TEGYEK?

Bátran kérj tőlünk segítséget. Használhatod az oldal alján található elérhetőségek bármelyikét.

MILYEN LEHETŐSÉGEK VANNAK MÉG A TÁBORBAN?

A napi személyes konzultációk mellett csoportos beszélgetések, értékelések és előadások is zajlanak. A táboron belül lehetőséged lesz több műfaj, szakirány, irányvonal megismerésére. Alkalom nyílik majd közös zenélésekre, túrázásokra, illetve egyéb sport-, és szabadidős tevékenységek gyakorlására is.

MIT KAPOK EGY NAP?

  • 6 órás képzést
  • esténként 2 órás értékes szakmai előadásokat
  • teljes műterem használatot
  • teljes analóg vagy digitális labor használatot
  • FotóFalu légkört – megfizethetetlen 🙂

MIKOR KELL FIZETNEM?

Jelentkezési lapod után 50.000 Ft-os előleget kérünk – ezzel biztosítod a helyed a táborban – míg a fennmaradó összeget elég ha elhozod magaddal a táborba. (A faluban nem üzemel ATM automata, ezzel számolnod kell!)

ESTI TAKARODÓ?

A FotóFalun a napi elméleti és gyakorlati kurzusok mellett hangsúlyt fektetünk arra is, hogy kitekintsünk a fotográfia világába, megismerkedjünk a a jelenleg futó irányzatokkal, egy-egy fotóművész, alkotó, kurátor aktuális munkásságával, gondolataival. Így a hivatalos napi programot esténként szakmai előadásokkal zárjuk, melyek az összes kurzus hallgatói számára nyitottak.
22 órától elengedjük a kezed, ilyenkor kezdődnek még az éjszakába nyúló közös beszélgetések, zenélés, szabadprogram.

VANNAK KÉPEIM, KÉSZ PORTFÓLIÓM, MEGMUTATHATOM?

Hogyne! Felkért előadóink portfólió review-t is tartanak majd, ezért kérünk, ha szeretnéd ezt a lehetőséget igénybe venni, akkor már előkészített anyaggal gyere a táborba!