Történet

Telek Balázs a FotóFalu megálmodója.

Telek Balázs ugyanis nem pusztán fotográfus volt, hanem galériát vezetett és mindazt oktatta is, amit saját maga tudott és kikísérletezett. Oktatói és fotós élet szervezői munkássága hatásában kiegészíti, elmélyíti és talán felül is múlja fotóművészeti munkássága hatását, mélységét.

Életművének fotográfiáival egyenrangúan kimagasló teljesítménye galériája, az ArtBázis, amit 2007-ben hozott létre a feleségével, Halász Gabival együtt, és a 2008-ban indult FotóFalu Projekt, amelynek fő szervezője és lelke volt.

Az ArtBázis nem pusztán egy galéria volt, ahol kiállításokat mutattak be, hanem egy állandó workshop, műhelymunka terepe, és a magyar fotográfia legfiatalabb nemzedékének, a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiója közösségének egyfajta otthona, kiállításainak, programjainak nagylelkűen és nagyvonalúan átengedett terepe.

A FotóFalu az ArtBázison folyó műhelymunka és kísérletezés kibővítése és a szélesebb közönség, résztvevők elé bocsátása volt, egy a galériában folyó munkához képest szélesebb volumenben, hiszen a FotóFaluba meghívták a magyar fotográfia majd minden fontos szereplőjét oktatni, kísérletezni, közösséget alkotni.

Telek Balázs 1974-ben született és 2015-ben halt meg, 41 éves volt.

...a FotóFalu és az ArtBázis immár önálló, közösségként mint mindannyiunk fontos, közös ügye formálódik tovább, ez minden képzeletemet és várakozásomat felülmúlja.
Köszönök mindent!
Balázs

2015.08.01. Szent László kórház