Baráth Gábor // MÁGIKUS KOLLÓDIUM // MEGTELT!

MEGTELT – Várólistás!
A nedves kollódiumos eljárás egy egészen varázslatos, fotótörténeti eljárás, amellyel az utóbbi időben egyre több alkotó próbálkozik. A kihuzatos fa kamerákkal üveglemezre készített képek egészen különleges hangulatvilágát és a nagy részletgazdagságot még a digitális korszak legkorszerűbb fényképező gépei sem tudják túlszárnyalni. A képek készítése nagy elmélyüléssel jár, és minden egyes öntött, exponált, hívott lemez teljesen egyedi, és megismételhetetlen eredményt hoz.

MEGTELT! (várólistás)

Kurzusvezető: Baráth Gábor

A kurzus témája az úgynevezett nedves kollódiumos eljárás direkt pozitív verziója. Egy fotótörténeti eljárás, amellyel az utóbbi időben egyre több alkotó próbálkozik.

Szeretnél annyira érteni ehhez a technikához, mint a korabeli fényképészek? Kreatív fotográfiádhoz keresel egy izgalmas eljárást?

A tábor folyamán két kiváló mestertől is lehetőséged nyílik elsajátítani a nedves kollódiumos lemezek készítését. Megismerkedhetsz az archaikus fotografálással és a nagyformátumú fényképezőgépek használatával.

A kurzus során fotótörténeti, fotótechnikai és fotóesztétikai kérdésekkel is foglalkozunk, az alapfoktól a felsőfokig.

A jelentkezők felkészültségi szintjüknek, tapasztaltságuknak megfelelően kapnak szakmai segítséget, személyre szóló képzést.

Baráth Gábor több fotós témájú könyv, többek között az Adobe Photoshop Lightroom – digitális képkidolgozás fotósoknak és a Furmányos fotós könyv) szerzője és több angol nyelvű fényképészeti tárgyú könyv fordítója. Fényképei több kiállításon láthatók voltak, 2023-ban megnyerte az Esztergomi Fotóbiennálé fődíját.

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2023. július 30. 14:00
Időtartama:
2023. július 30. – augusztus 6.

Árakról itt informálódhatsz. Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM

NEKED AJÁNLJUK A KÖVETKEZŐ KURZUSAINKAT IS: Archaikus fotóeljárások // Camera obscura // Analóg harmóniák