Varga Gábor Ákos // VARÁZSLATOS CAMERA OBSCURA

Lenne kedved bebújni egy fényképezőgépbe? Esetleg sörösdobozzal fotózni? Netán meghajlítani a teret? Mindegyik izgalmasan hangzik, ráadásul se Liliputba, se egy másik galaxisba nem kell hozzá elutaznod, elég ha eljössz a Fotófaluba, a Camera obscura kurzusra, ahol mindezt kipróbálhatod.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk.

Szabadulj ki a gépesített világból, tervezz, építs, komponálj, exponálj és hívd életre a képet a magad által készített lyukkamera segítségével! 
Ez a fajta képalkotás a kezdetekhez való visszatérésről, a világ lelassításáról, ugyanakkor egy fantasztikus, kreatív vizuális kalandról szól. A camera obscura a mai napig az egyik legkreatívabb képalkotó eszköz, mivel magát a “gépet” is a fotós készíti a saját elképzelései szerint. Ha érdekelnek az egyedi konstrukciók, szívesen barkácsolsz egy kicsit, megtanítjuk neked, hogy tudod egészen egyszerű tárgyakból egyedi képrögzítő eszközödet elkészíteni.


Egy szónak is száz a vége: egy jóleső munkával teli, kikapcsoló és a fényképezés alapjait vizsgáló utazásra hívunk.

Gyere!

Kurzusvezetők:

Varga Gábor Ákos – fotóművész, művésztanár, alkalmazott fotográfus.

1999-ben végzett fotó szakon a MOME-n, ahol 2000-ben művésztanári diplomát is szerzett.

Ő volt az első, aki a MOME-n camera obscurával készítette a diplomamunkáját.

Jelenleg szabadúszó fotográfusként dolgozik, fotóművészi alkotótevékenységet végez, illetve kreatív fotográfiát, fotótörténetet és fotótechnikát tanít a legkülönbözőbb intézményeknél a nyári tábortól kezdve a középfokú képzésen át felsőoktatási intézményekig.

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2024. július 28. 14:00
Időtartama:
2024. július 28. – augusztus 4.

Árakról itt informálódhatsz. Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM