Drégely Imre // VÁR A VÁR – DRÉGELYVÁR FOTÓAKCIÓ

Aki Drégely Imre workshopjára jelentkezik, az egyből két legyet üthet egy csapásra. Imre évtizedek óta a folyamatos kísérletezés és a játékos megújulás útját járja, így természetes, hogy idei workshopjai is ezek szellemében zajlanak majd.

Képépítés Dürertől a computerig

Az érdeklődőket egy ábrázolástörténeti kalandra invitáljuk. A kurzus kirándulás az optikai leképezés és a fotó előtörténeti fázisaiba – időutazás a reneszánsz perspektívarajztól a digitalizációig. Gyakorlatban próbáljuk ki a fotó előtti tér- és pespektívaábrázolást a rajzológép vonalrácsának segítségével (Dürer-háló).

Ebből következően panoráma, mozaik és land-art térkompozíciókat fogunk létre hozni. Gyakorlatok az optikai szerkesztés, a TÉR, TÁJ, TÁVOLSÁG, RÉSZ, EGÉSZ jegyében.

Fotós akciók lenn és fenn,  légvonalban Drégelypalánk és a vár szemszögéből.

Munkánk során a táborban fellelhető bármelyik technikát alkalmazhatjuk és ötvözhetjük, az analóg labortól a digitális kollázsig, tárgyfotótól a gömbpanorámáig. Használhatunk különböző kamera-formátumokat és szükségünk lehet eltérő gyújtótávolságú optikákra, nagylátószögű- és teleobjektívekre.

Alkonyattól pirkadatig : fotograffiti, fény- és árnyékfestés

Képalkotás a multiexpozíció különböző formáinak használatával. A multiexpozíció mint szabadkézi fényrajz: filmre, szenzorra exponált fényjelek, fényfirkák az alkonyati, esti tájban, fotografikus nyomhagyás.

Eszközeink: hosszú záridő, természetes és mesterséges fények, fényjelenségek, vakuk, zseblámpák és egyéb alternatív fényforrások.

Mindkét akció az 1552-es történelmi szituáció metaforája. Fotográfiai rekonstrukció Bionicle robotharcosok és egyéb kellékek bevetésével. Helyszíneink a tábor és a műterem mellett a környező táj, alkalmanként a várrom. Díszleteink a környék a várral, a csillagos égbolt a török holddal.

Kurzusvezető: 
Drégely Imre fotográfus

Az alábbi időpontban csatlakozhatsz a kurzushoz:
2024. július 28. 14:00
Időtartama:
2024. július 28.- augusztus 4.

Árakról itt informálódhatsz. Ha csatlakoznál más kurzusunkhoz is, jelöld a jelentkezési lapodon.

JELENTKEZEM